Recept på vegansk linsgryta


Linsgryta 4-5 portioner
- 500 g krossade tomater
- 3 dl röda linser
- 1 tsk curry
- Kanel på måfå
- Vitlökspeppar (istället för vitlök)
- 3 potatisar
- Bladspenat
- 1 grönsagsbuljong
- 1 liter vatten
- Skala och tärna potatisen. Fräs potatisen med olja i en gryta i några minuter.
- Tillsätt kryddor och fräs i några minuter till.
- Häll på krossade tomater och vatten, lägg sedan i linser och buljongtärning.
- Smaksätt med mer kryddor samt salt &peppar efter behag.
- Koka på svagvärme i 20-30 minuter, tillsätt mer vatten om det skulle behövas.
- Lägg i bladspenaten och låt det koka med i den sista minuten.
OBS! Jag använde mig av egenodlad sallad och det fungerade lika bra!


Klicka sedan i iMat Fraiche från Oatly.

Linsgrytan är helt vegansk och supergod!