Recept: Vegansk pepparkakscheesecake
Den här cheesecaken är gudomligt god och jag skulle vara elak om jag inte delade med mig av receptet till den!
Pepparkakscheesecake 12 bitar.
Pepparkaksbotten :
200g pepparkakor eller digestivekex. Går bra att blanda både pepparkakor och digestive.
100g mjölkfritt smör
Fyllning :
400g mjölkfri färskost eller Oatlys "påMackan"
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
2 tsk mald ingefära
1 krm kryddnejlika
2 dl vispgrädde. t.ex Alpro Airy & creamy
Pepparkaksbotten : Mixa Pepparkakorna till smulor och smält sedan smöret och blanda med smulorna. Pressa ut blandninngen i en form med löstagbar kant.
Fyllning : Rör ihop färskost, strösocker, kanel, vaniljsocker, ingefära och kryddnejika i en skål. Vispa grädden fluffig och vänd sedan ner den i skålen med färskost. När allt är blandat hälls smeten ner i formen och sedan ska den vara i frysen i några timmar, helst över natten.